Sophia Wezer

Op zaterdag 6 april was het precies 45 jaar geleden dat ABBA met het epische nummer Waterloo het Eurovisie Songfestival won. Dit betekende definitief de internationale doorbraak van deze Zweedse popgroep. De cast van Mamma Mia! vierde die dag met recht een ‘glitter’ feestje. Wij spraken kort met Sophia Wezer. 

Feel good to the max

Hoe is het om elke avond zulke iconische liedjes te mogen zingen?

Heerlijk. Sowieso het mogen zingen is, vind ik, een feestje. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit werk na al die jaren nog steeds mag doen. Dit materiaal is natuurlijk gewoon een snoepje, het is super. We hebben een hele leuke groep, gave collega’s, dus het is echt een feestje. Ik ben heel blij.

Wat vind je het leukst aan jouw rol, Tanya?

Tanya… Tanya is gewoon allure, Tanya is gewoon een vrouw. Ze weet wat ze doet, ze is geslepen, maar aan de andere kant ook heel lief. Ze heeft mazzel dat ze Roos heeft, ze kan zich natuurlijk constant achter Roos verschuilen als ze het even niet meer weet. En ze heeft gewoon de looks, en dat is ontzettend leuk om te mogen spelen natuurlijk.

Lachen, een traan, het is alles. En dat in één voorstelling

Hoe is het om elke avond op die mega hakken te staan en te dansen? Was het even oefenen of gaat het je wel makkelijk af?

Nee, nee! Want toen ik jonger was had ik deze schoenen ook! Dus ik ken het gevoel. Je bent natuurlijk ietsje hoger van de vloer, maar verder, het zit heerlijk. Het zit echt heel lekker, je moet alleen uitkijken voor trappen en ongelijke vloer, want dat voel je niet zo goed. Maar dat is het enige. Ik vind ze wel heel cool!

Waarom moeten mensen Mamma Mia! zien?

Omdat het gewoon feel good to the max is. Het is gewoon heerlijk, het is herkenning, het is een feestje, gezelligheid, alle emotie. Lachen, een traan, het is alles. En dat in één voorstelling, dat vind ik uniek.

Mamma Mia! is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor meer informatie en tickets, surf je naar www.mammamia.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier