Roodkapje

Wie graag naar sprookjes kijkt, heeft de laatste jaren niet te klagen. Sprookjesmusicals zijn hot en daar speelt ook Evergemse theatergroep Event-Team op in. Afgelopen weekend ging in het Evergemse cultureel centrum hun productie Roodkapje in première.

Mooie voorstelling voor de allerkleinsten

Het Roodkapje dat Event-Team brengt, is een exacte kopie van die van het Nederlandse Van Hoorne Entertainment. De basis van het verhaal blijft natuurlijk het meisje dat koekjes gaat brengen naar haar oma en in het bos op een wolf stoot. De leuke twist in het verhaal zit hem in de extra verhaallijnen zoals de romance met jager Benjamin en wolf Gerrit die vegetarisch blijkt te zijn.

Het concept is zowel qua decor als kleding een exacte kopie van het origineel, maar dat stoort niet. Het decor is summier maar mooi afgewerkt, handig voor een reisvoorstelling. Event-Team maakt steeds een mooie mix tussen professionele acteurs en amateurs en ook dit jaar weten ze een mooie cast te strikken. Dorothy Wuyts is als Roodkapje een frisse verschijning en matcht wel met haar liefje, Jager Benjamin (Leendert De Vis). Al vinden we de pruik op zijn hoofd best een beetje vreemd en onnatuurlijk.

Leuke liedjes, simpel verhaal, goed gebracht

Jeroen Logghe is als Orgelman Adriaan degene die het verhaal stijlvol aan elkaar praat. Slechte wolf Tina wordt gespeeld door Liesa Naert, geen zangeres van opleiding en dat hoor je wel, maar ze speelt dat wel zeer mooi weg. Blikvanger en publiekslieveling Gerrit de vegetarische wolf wordt magistraal vertolkt door Tim Asselman. Het is een dankbare rol, maar je moet hem toch maar mooi weten neer te zetten. Katrien De Becker en Liv Van Aelst vullen als gevestigde waarden de rollen van mama en oma perfect in. De rest van de cast wordt aangevuld door amateurs die niet moeten onderdoen voor de professionele acteurs qua spel en overtuiging.

Roodkapje is een zeer mooie voorstelling voor de allerkleinsten met af en toe een knipoog voor de volwassenen. Leuke liedjes, simpel verhaal, goed gebracht. Meer hoeft een namiddagje met de ganse familie niet te zijn. Roodkapje is nog tot en met juni op tournee in Vlaanderen. Tickets en meer informatie vind je op www.event-team.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Patrick Defort