Tom Dewulf

Tom Dewulf woont al 10 jaar in Duitsland waar hij tot september 2018 artistiek directeur was van het cabaret theater ‘Die Erfurter Puffbohne’ in Erfurt, Thüringen. Naast zijn grote passie voor musical (hij speelde o.a. Rocky in de Rocky Horror Show) en zijn inzet voor pedagogisch kindertheater met vzw Weerwolf, begint Tom aan een nieuwe reis. Vanaf 2019 zal hij deel uitmaken van de internationale a capella band Delta Q! Tom licht deze nieuw stap in zijn carrière toe.

Internationale tour

Wat ga je juist doen?

Ik start aan een heel grote en spannende uitdaging om met de jongens van Delta Q te gaan toeren. Deze succesvolle a capella band won vorig jaar in Amerika nog een ‘Cara Award’ voor ‘Best European Album’.

Hoe kwamen ze bij jou terecht?

Een vroegere musical-collega van me, wist dat Delta Q een nieuwe zanger zocht en vroeg of dat niets voor mij was. Ik hou ontzettend veel van dit genre en was dus onmiddellijk verkocht. Twee dagen later belden ze me op en werd spontaan naar Berlijn uitgenodigd om samen te zingen als soort van auditie. Om een mooie a capella sound te creëren moeten de stemmen goed samen passen. En dat was zo! We begonnen alle vier te juichen en vielen elkaar in de armen alsof we al jaren naar elkaar op zoek waren. Dat was een van de gekste, maar ook mooiste momenten van mijn leven geloof ik.

Wanneer is de première?

Op 7 maart in Berlijn gaan we in première in Duitsland. Maar we beginnen eigenlijk met 6 weken in Florida. Daar kijk ik ontzettend naar uit! België staat voorlopig nog niet op de kaart, maar daar hopen we verandering in te brengen.

Hou je dan volledig op met musical?

Nee, dat zou ik niet kunnen. Daarvoor vertel ik veel te graag een verhaal! Maar ik moet toegeven dat het moeilijk zal worden dat alles te combineren, want ik blijf ook toeren met mijn soloprogramma.

Je hebt ook nog een soloprogramma? Wat houdt dat precies in?

Niets! (lacht). Het is een avond vol plezier en verhaaltjes over hoe ik Duitsland als Belg zie. Ik heb me laten vertellen dat het heel grappig zou zijn. 

Ik hou ontzettend veel van dit genre en was dus onmiddellijk verkocht

En wat zijn je plannen met Delta Q?

Wel, op dit moment zijn we aan het repeteren voor de tour en voor de eerste keer in mijn leven doe ik mee aan een crowdfunding. Want heel die nieuwe start kost ontzettend veel geld en met een wafelenbak alleen zal het niet gedaan zijn (lacht). 

Meer informatie vind je op www.startnext.com/delta-q

Een voorsmaakje van het werk van Delta Q vind je hier: