Poolster Producties presenteert musical en muziekboek De Toekomstdroom

Mechelen is sinds kort een nieuwe, ambitieuze onderneming rijker. Anne Van Steenwinkel, Marijke Van den Acker en Loes Rom werken samen bij het productiehuis ‘Poolster Producties’ waar ze musicals schrijven die opgevoerd kunnen worden door lagere scholen. Met de musicals wil Poolster Producties steeds een maatschappelijk relevant thema aankaarten. In deze koudere winterperiode presenteren zij ‘De Toekomstdroom’, een musical over kinderen die tijdens tijdreizen ontdekken hoe het met het milieu gesteld is.

De toekomstdroom

Scenariste Loes Rom schreef het script van De Toekomstdroom. Het is een verhaal over zes jonge kinderen die niet kunnen wachten op de toekomst. Hun ongeduld drijft hen tot tijdreizen, maar geen van hen had verwacht wat ze daar te zien krijgen. De toekomst blijkt een moeilijke plek om te zijn, en de vraag wiens schuld dat is komt al snel naar boven.

Met een 20-koppig kinderkoor en een groep professionele muzikanten werden de elf nummers van De Toekomstdroom opgenomen onder leiding van Anne Van Steenwinkel. Liedjes als ‘Later’, over het ongeduldig wachten op de toekomst, ‘Wij zijn kwaad’, over de toekomstige mens die wanhopig een schuldige zoekt voor het vervuilen van de lucht, en ‘Leef je dromen’, werken aanstekelijk en prikkelen de luisteraar tot actie.

Kinderboek

Om hun boodschap nog toegankelijker te maken publiceren zij binnenkort het kindermuziekboek De Toekomstdroom. Illustratrice Marijke Van den Acker brengt de personages tot leven op papier met haar eigen, dromerige en charmante stijl. Het boek bevat de CD en een downloadcode om de muziek ook digitaal te beluisteren.

Momenteel loopt een crowdfundingsactie waarbij het boek in pre-sale verkocht wordt. Poolster Producties, dat nog volop in de opstartfase zit, probeert zo leven te geven aan hun ambitieuze project. Hier zijn ook tickets voor de releaseshow beschikbaar. Je kan nog tot 13 december het project steunen via deze link: www.kisskissbankbank.com

Het boek zal ook te vinden zijn op bol.com en bij Poolster Producties. Ook de tickets voor de releaseshow zijn binnenkort verkrijgbaar via de website van Poolster Producties.

Info: www.poolsterproducties.be