Music Hall brengt Vlaamse Evita met Ann Van den Broeck


Dit najaar presenteert Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie van Evita. De hoofdrollen in deze legendarische musical over de al even onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón, worden vertolkt door niemand minder dan musicalsterren Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens. Een absoluut droomkoppel, ‘musical royalty’ zelfs, waarmee regisseur Stany Crets menig musicalliefhebber nu al doet watertanden. De première van Evita vindt plaats op 30 september 2016 in Capitole Gent. 

In het najaar van 2016 stelt Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie voor van de legendarische musical Evita. De poprockopera van Andrew Lloyd Webberen Tim Rice over de onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón, wordt onder handen genomen door regisseur Stany Crets, die hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Laurent Flament (bekend van oa So You Think You Can Dance) zal de choreografie voor z’n rekening nemen, meteen het debuut in de musicalwereld voor deze gerenommeerde choreograaf.

Cast

De titelrol wordt vertolkt door niemand minder dan Ann Van den Broeck. Zij kan daarmee alweer een iconische rol aan haar cv toevoegen, waar onder meer al Marie-Antoinette, Prinses Fiona (Shrek), Lady of the Lake (Spamalot), Elisabeth, Belle (Beauty and the Beast) en Edith Piaf (Edith en Simone) op prijken.

Juan Perón wordt vertolkt door Hans Peter Janssens, een onvervalste musicalster in binnen- en buitenland. Na zijn musicaldebuut als Padre in De Man van La Mancha, speelde hij in Scheveningen zowel Raoul als het Spook in The Phantom of the Opera. Hij vertolkte Jekyll en Hyde, was opnieuw het Spook in Antwerpen en speelde Jean Valjean in Les Misérables, zowel in Antwerpen als in de Londense West End. In Londen speelde hij trouwens ook een tijdlang Valjeans aartsvijand Javert.

Evita

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice beschrijven de rise and fall van Eva Perón (1919-1952), een vrouw met een tomeloze ambitie die het van arm meisje schopt tot radioster en actrice, en uiteindelijk de vrouw wordt van de Argentijnse dictator Juan Perón. De bevolking draagt haar op handen, maar ze is eerzuchtig en manipulatief. Samen met Juan is zij ook het gezicht van een brutaal regime dat elke oppositie verplettert. Ze sterft al op haar 33e aan de gevolgen van kanker, wat nog meer bijdraagt tot de mythe ‘Evita’, die tot op vandaag springlevend blijft.

Meer info en tickets via www.musichall.be.

Geef een reactie