Michiel De Meyer

Michiel De Meyer speelde twee jaar terug ook al op het Donkmeer, in Kiss Me Kate. Toen hij werd gevraagd om mee te spelen in Titanic, moest hij geen seconde nadenken en sprong hij mee aan boord. Wat verwacht hij allemaal van deze musical? Musical Vibes sprak met hem.

Keiveel zin in Titanic!

Wat ga jij doen op het onzinkbare schip?

Ik speel Fred Barret, de stoker van Titanic. De stoker werkt nog lager dan de laagste klasse, het pure werkvolk. Hij bevindt zich in de krochten van het schip en moet ervoor zorgen dat het schip steeds sneller en sneller gaat naar de orders van bovenaf. Hij weet dat het geen goed plan is en probeert dat te melden, maar ze willen niet naar hem luisteren. Met alle gevolgen van dien.

Dan gaan we jouw veel kolen zien scheppen?

Ja, ik ga zo gespierd worden dat het niet meer normaal is (lacht). Een goed tintje van de zon (of de kolen?) erbij. Ik hoop in alle geval dat het warm zal zijn, want ik vrees dat ik niet heel veel kleren aan zal hebben.

Wat had je op voorhand al met deze musical?

Om te beginnen, het is helemaal niet het verhaal van de film. Maar het verhaal van Titanic is en blijft super interessant. Dan is er de muziek, die is echt heel mooi. Er zitten ook heel veel ensemblenummers in. Daar hou ik altijd heel erg van. Ook decorgewijs gaat het er fantastisch uitzien. Het feit dat het een ander verhaal is dan de film, maakt het ook interessanter, vind ik. Want als je Titanic zegt, denkt iedereen natuurlijk aan Jack en Rose. Maar hier is dat helemaal niet.

Mensen doen tegenwoordig altijd verre reizen, wij staan hier op een halfuurtje, aan onze all-in op het Donk!

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Dat de mensen echt een boot gaan zien. De hoofdrol van het stuk is dat schip. Het publiek moet echt dat schip zien en voelen alsof ze mee op het schip zitten. Je moet het gevoel krijgen dat je aan het zinken bent. Dat lijkt mij de grootste uitdaging!

Jouw agenda zit al goed vol, wanneer ga jij op vakantie?

Ik denk in 2025 ergens! (lacht). Maar dit is een beetje vakantie! Hier op het Donkmeer werken is gewoon vakantie, ik zweer het. Zeker omdat mijn lief hier ook meespeelt, we gaan gewoon een topzomer hebben! Mensen doen tegenwoordig altijd verre reizen, wij staan hier op een halfuurtje, aan onze all-in op het Donk! Hier is alles, zon, zwemgelegenheid en ambiance. Daarom heb ik ook geen seconde getwijfeld om hier opnieuw te komen spelen. Ik heb er keiveel zin in!

Titanic speelt van 23 augustus tot en met 7 september op het Donkmeer te Berlare. De volledige showreeks is uitverkocht. Meer info op www.festivaria.eu.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort
Repetitiefoto: Wendy de Noier