Dennis Willekens

Op 5 februari gaat in Amsterdam de nieuwe versie van The Full Monty in première. Na de perspresentatie is Musical Vibes even gaan zitten met Dennis Willekens om een paar leuke vragen te stellen omtrent zijn rol, de show en zijn vaardigheden in het strippen (misschien wel een verborgen talent?).

Goedzak met het hart op de juiste plek

Hoe vind je het om in The Full Monty te spelen?

Het is fantastisch. Echt leuk. We hebben ook een hele leuke groep bij elkaar, dus dat is fijn. Het stuk is gewoon superleuk. Ik vind het altijd lastig; je bent nu in een repetitiezaal aan het repeteren en dan hoop je altijd maar dat de mensen in de zaal het ook leuk gaan vinden.

Want wanneer beginnen jullie try-outs?

Volgende week. We zitten deze week nog hier (Moves Studio’s) en dan gaan we maandag naar het theater om te repeteren en dan is vrijdag al de eerste try-out. Dat is dus al over anderhalve week.

In hoeverre kan jij jezelf vinden in je personage?

Een deel. Het is altijd wel zo dat je vanuit jezelf een deel meeneemt om de rol te creëren. Maar wat grappig is; Dave is een goedzak. Met het hart op de juiste plek. Nou, dat ken ik wel vanuit mijzelf. Maar hij gaat een beetje in een spiraal hangen van depressiviteit, omdat hij geen werk meer heeft en niet zo tevreden is met zijn uiterlijk. Dat stapelt allemaal op en hij wordt daar heel onzeker van en dat heb ik persoonlijk dan weer wat minder.

Je moet alles wat zo’n karakter meemaakt wel uit een soort van eigen ervaring putten om het een beetje te kunnen spelen

Gelukkig maar…

Er zitten dus delen wel en ook weer delen niet van mezelf in. Het is ook helemaal niet leuk om alleen maar jezelf te spelen. Maar je moet toch alles wat zo’n karakter meemaakt wel uit een soort van eigen ervaring putten om het een beetje te kunnen spelen. Zo zitten er toch altijd wat connecties in, maar ook niet alles. Dat is juist leuk.

Zou jij zelf, als het noodlot toeslaat, ook compleet uit de kleren gaan om zo aan je geld te komen?”

(Kijkt alsof er een hele gekke vraag is gesteld) Dan moet het wel héél slecht gaan met mij om zo ver te moeten gaan (lacht). Nee, nu hoort het bij de act en dat is waar het stuk naartoe bouwt en heeft het een soort van functie. En dat vind ik heel leuk. En het is niet super lang. Het is niet dat wij 3 minuten lang naakt dansjes staan te doen, snap je? En daardoor vind ik dit heel leuk. Maar als ik dit écht zou moeten doen, écht strippen -strippen… dat zou ik niet durven en ook niet kunnen?

Het is wel ontzettend tof om een keer te doen; zo die hele seks erin gooien

Nee? Want dat is eigenlijk mijn volgende vraag: Ben je een natuurlijke stripper?

Haha nee, ik vind dansen gewoon heel leuk. The Full Monty gaat ook over mannen waarvan het geen natuur is die dit doen, maar die het wel doen (het strippen). Dus het mag er een beetje knullig uit zien. We zijn dit een al beetje aan het repeteren, maar hebben nog niet echt met de kleding gerepeteerd. Maar het is wel ontzettend tof om een keer te doen; zo die hele seks erin gooien en dat staan wij dan met zes mannen te doen. Dat is ten eerste super grappig en ten tweede super leuk om dit gewoon een keer te mogen spelen!

The Full Monty is vanaf 19 januari te zien in verschillende theaters in Nederland. Meer informatie en tickets vind je op www.degraafencornelissen.nl

Door Dianne Roskam

Foto’s: Nadine Dijkstra